2018-09-01
上個禮拜,家姐話帶我地去食好嘢。原來就係去依度打邊爐,呢度啲裝修好靚,果晚黎到都幾多人。首先睇下個餐牌先,連湯底都有個好靚嘅名。我哋有四個人,買個都鍾意食辣,所以就諗住揀一個鍋有辣湯做底既。所以我哋揀咗個水煮肥牛,一個以辣見稱既湯底。呢個就係水煮肥牛,好似有蕃茄湯咁,但其實辣得黎好香嫁。一大盤肥牛肉未食看到已興奮,牛肉質量高牛味重,放久了也不會韌,牛肉好嫩,肥牛好爽口,配埋湯底好好食加了湯後開始吃其他火鍋食材,相當期待呢即炸手工紫菜響鈴卷 $58熱辣辣即叫即炸,放響鈴在湯裡面令成件事增加層次豐富,可放湯或就咁食都一樣好味 駝鳥肉賣相可愛,口感彈牙,配了湯後更好味,色澤紅潤放湯後口感煙煙韌韌,放在麻辣湯底是最夾的😉炸芋頭每件都十分香口,這個食材處理得相當好,很特別一口咬下內裹的湯汁立即在口內爆開,食得過癮大力推介每樣食物都相當高質,價錢不貴,值得一試
呢個就係水煮肥牛,好似有蕃茄湯咁,但其實辣得黎好香嫁。
加了湯後開始吃其他火鍋食材,相當期待呢
即炸手工紫菜響鈴卷 $58
每樣食物都相當高質,價錢不貴,值得一試