2020-06-30
呢間位於田心村澳洲style,出名主打手工bagel的Platform,早已經係兩年前幫襯過一次,可惜的係上次的用餐經驗唔係太好,食物同服務都有待改善,所以一直無再回頭。最近心血來潮,見到好多好評,心郁郁決定再黎試多一次!🙈當日11點10分左右到,仲未開門,大約等左5分鐘,終於入得啦。店員的服務有改善,今次冇安排客人調位同搞亂哂d order啦!小店真係好多人幫襯,半個鐘內已經坐咗好多客。🥯Smoked Salmon Bagel同上次一樣揀左芝麻味的bagel,一直以來Platform的bagel比我的印象麻麻地,因為上次幫襯時的bagel好韌好韌,但唔係有嚼勁的煙韌,切都切唔到嗰種,似放左好耐唔新鮮的感覺,所以印象唔太好今次的bagel竟然完全推翻左我對佢的印象!作為一個美式bagel迷,對bagel的要求自然都比較高,今次的bagel有烘過,雖然唔太明顯(再烘耐d可能更好食),但麵包乾身,少少脆口,未係最豐富口感/味道嗰種,但已經比上次好多了!伴菜沙律依然豐富好食,真係喜出望外!!🥃Dirty之前已經聽過dirty,不過一直都未試過,今次見到即管試下,就叫左個oat milk di
🥯Smoked Salmon Bagel
🥃Dirty
之前已經聽過dirty,不過一直都未試過,今次見到即管試下,就叫左個oat milk dirty啦!第一啖入口的感覺已經好唔同,好特別!咖啡係凍的,味道有d似ice latte,但就帶點點dirty的感覺,點講呢,就係有d壞壞的感覺 XD 有少少煙燻的味道,啡同奶撞埋一齊,就係同ice latte唔一樣,好鍾意❤️