2019-09-09 272 views
今日同個朋友適逢嚟尖沙咀想傾下心事 想搵一個可以坐耐啲食小菜嘅地方 朋友就介紹咗我去呢間位於諾士佛臺附近嘅圓山台灣料理圓山台灣料理唔似一般嘅台式餐廳 而係好似飲茶食小菜嘅感覺 易小菜通通都係具有台灣特色 非常值得一試鹽酥雞係有台式風味嘅鹽酥雞 分量亦都好多添 炸皮薄得嚟肉好嫩滑 誠意推介溫室南瓜炒鮮鮑溫室南瓜味道好甜 主菜鮑魚亦都唔會孤寒 用料十足 鮑魚十分鮮甜 好好味呀蛋黃肉蛋黃肉顧名思義就係蛋黃同肉 其實就係鹹蛋蒸肉餅堆成一個山嘅形狀 創意成分十足 醬油嘅味道亦都調教得好好相當好味圓山招牌炒飯圓山招牌炒飯係相當有鑊氣同好食嘅炒飯 材料用上蝦仁牛肉豬肉等等 非常推薦小倉紅豆椰汁糕最後當然唔少得食甜品 呢一份椰汁糕標榜著重上小倉紅豆 食起來真係特別甜 椰汁味都好重絕對冇偷工減料

鹽酥雞

溫室南瓜炒鮮鮑