2019-02-24 128 views
平時講開食台灣野,不外乎都係肉燥飯同炸雞扒等等,最近試左呢間餐廳嘅台灣菜,先發覺原來除左肉燥飯,仲有好多小菜可以試下一打開餐牌睇睇,覺得呢度D野食都幾全面,由小食、主菜到甜品都全包D小菜辣同唔辣各佔一部分,不過既然嚟得就叫D辣辣地嘅餸試下仲有個晚飯menu呢度嘅調味架一樣咁全面,好多味道可以自由配搭小朋友唔食得辣,叫左呢個牛肉麵俾佢食雖然話係微辣,不過食落唔太覺得辣,所以小朋友都食到我地揀左粗麵,貪佢有咬口,牛肉比想像中多,唔係切幾塊,係原條上,仲要起碼有2、3條,份量十足小食揀左呢個餃子,食到有肉同韮菜味,唔係超大隻,當前菜食啱啱好小朋友鐘意食腸仔,另外叫左個台灣腸我就怕叫左辣野頂唔順,先叫左杯紫薯牛奶,味道好易入口,似食雪糕同飲奶昔嘅味,唔覺唔覺就飲哂成杯另外叫左個避風塘蝦膠釀蓮藕片,呢個真係炒得惹味,蝦膠算大塊同彈牙,可惜我怕食唔哂冇轉套餐,冇配白飯,如果唔係送飯真係一流我地食到差唔多,見出面已經排哂隊,如果下次再嚟,應該都要好似今次咁,早D嚟食先唔洗等咁耐

D小菜辣同唔辣各佔一部分,不過既然嚟得就叫D辣辣地嘅餸試下

仲有個晚飯menu

呢度嘅調味架一樣咁全面,好多味道可以自由配搭

小朋友唔食得辣,叫左呢個牛肉麵俾佢食

雖然話係微辣,不過食落唔太覺得辣,所以小朋友都食到

小朋友鐘意食腸仔,另外叫左個台灣腸

• 紫薯鮮奶
  • 紅燒牛肉麵