🤩不一般的Cafe de…Thai Machi 🇹🇭 今次黎到泰媽子 原因係肚餓醫肚 成日見到呢間餐廳 但未食過 咁啱嗰一晚見到冇乜人 🤓心思思就走咗入去食啦🥸•••入到去細細間 唔算多座位 見到老闆踢晒腳咁樣 又要處理訂單 堂食 🦾我哋好快就叫咗兩個餐 每一個餐都有送前菜以及嘢飲💖•••醬爆炒捲捲粉🔥👍🏻 $62(餐價)其實本身唔係捲捲粉 但係佢可以免費轉就試吓食落口感其實有啲似腸粉嘅皮 不過比腸粉皮煙靭而且厚好多味道方面,好似我哋平時食嘅辣味乾炒牛河咁樣好香口 好夠鑊氣 我覺得一定要嚟試吓•••前菜我同男朋友都揀咗「素筷子」🥸咩係「素筷子」呢?🥸其實「素筷子」即係齋春卷佢入邊會有啲薯仔粒、蔬菜絲、唔係平時我哋食酒樓嘅春卷 😂而且佢個長度好長,難怪佢叫做「素筷子」🤣•••黑咖喱雞髀飯 $72(餐價)一個咖喱擁有日本咖喱咁濃郁😀但係同時之間又食到青咖喱嗰種香辣味道好特別🤩👍🏻不過由於當日我哋需要影相,最後咖喱飯凍晒 但係味道好好相信熱食嘅話會更好食🤩•••最後食完兩個餐都唔係好夠喉 最後叫老闆推薦我哋食一個小食🌛老闆推薦食月亮蝦餅$68/4件一嚟到之後食咗第一啖真係驚為天人😱🌛個蝦餅老
🤩不一般的Cafe de…Thai Machi 🇹🇭
今次黎到泰媽子 原因係肚餓醫肚
成日見到呢間餐廳 但未食過 咁啱嗰一晚見到冇乜人 🤓
心思思就走咗入去食啦🥸
入到去細細間 唔算多座位
見到老闆踢晒腳咁樣 又要處理訂單 堂食 🦾
我哋好快就叫咗兩個餐 每一個餐都有送前菜以及嘢飲💖
•••
醬爆炒捲捲粉🔥👍🏻 $62(餐價)
其實本身唔係捲捲粉 但係佢可以免費轉就試吓
食落口感其實有啲似腸粉嘅皮 不過比腸粉皮煙靭而且厚好多
味道方面,好似我哋平時食嘅辣味乾炒牛河咁樣
好香口 好夠鑊氣 我覺得一定要嚟試吓
前菜我同男朋友都揀咗「素筷子」🥸
咩係「素筷子」呢?🥸
其實「素筷子」即係齋春卷
•••
黑咖喱雞髀飯 $72(餐價)
一個咖喱擁有日本咖喱咁濃郁😀
但係同時之間又食到青咖喱嗰種香辣味道好特別🤩👍🏻
最後食完兩個餐都唔係好夠喉 最後叫老闆推薦我哋食一個小食
🌛老闆推薦食月亮蝦餅$68/4件
一嚟到之後食咗第一啖真係驚為天人😱🌛
個蝦餅老闆話係用兩張米紙包住中間新鮮帶嘅蝦肉
細緻咁睇入邊仲有蝦子喺入邊提升鮮味
另外佢個辣醬加入咗檸檬葉、辣椒醬 味道好Thai~風味 🇹🇭但係如果唔食得辣嘅話就點少少好啦 呢一個真係必叫嘅小食🤩
  • 醬香捲捲粉
  • 月亮蝦餅