2023-10-19 26 views
公司附近,成日經過,都無特別留意入去,老婆過黎搵我食lunch咪入去試下。坐低無耐,侍應遞上lunch 定食memu,唔駛煩。有魚生飯,有飯烏冬定食,有壽喜燒揀,都有唔小選擇。落單之後,好快就黎左杯可樂。鬼死咁渴,一野就隊哂。麵豉湯:多數d送既麵豉湯,都無乜期望架啦。多數都係咸到死勁重味咁。呢次無呢個問題,又有湯料食下,竟然有兩隻細細地剝左殼既蝦,有兩個蜆,仲有豆腐粒同海帶。味道就個人喜好啦,一定唔係出面死咸咁,對我黎講啱啱好。沙律:沙律菜,栗米粒,蕃茄仔,加上胡麻醬,只要d料係新鮮唔會差得去邊。小食:今次係章魚丸,新鮮整起,夠熱,唔會食粉咁,或食落一pat野食漿咁,好正常。最緊要有沙律醬,個醬另上可能會好d,有d人未必鍾意。伊比利亞豬:我就食唔出係豬邊一個部份。但食落去有部份肥肉,又部份係係瘦肉,有小小肥肉先會香口,所以一上台就聞到香味。牛舌薄燒:牛舌,最愛食物之一。見到緊係要試啦。碟牛舌用鐵板上,每塊牛舌上面都鋪滿蒜粒,蔥花。侍應溫馨提示如果想熟d要反一反煎多野,我就無啦,好小心咁連埋d蒜粒同蔥花放入口,濃郁既牛味加埋蒜蔥,無得輸。三文魚炒飯:炒飯真心最緊要較乾身,粒粒分明,d碗炒

有魚生飯,有飯烏冬定食,有壽喜燒揀,都有唔小選擇。
落單之後,好快就黎左杯可樂。鬼死咁渴,一野就隊哂。

三文魚炒飯:炒飯真心最緊要較乾身,粒粒分明,d碗炒飯一定做到,最怕又食到食口油,油淋咁,見到都驚。呢碗炒飯無咁既問題。

另外再叫左
秋刀魚刺身:秋刀魚呢個時間食就啱啦,魚香,肉質靚仔,都幾新鮮下,d人成日話秋刀好腥我又唔覺,老婆都怕腥都話接受到。
日本象拔蚌膽炒蘆筍:洋蔥去炒象拔蚌,食落似炒蟶子咁,不過個膽又幾得意個口感,食落似食雞肝咁又夠香口。

最後又望到佢有串燒加beer既餐,四串加一杯beer,一舊水,收工可以去試下。