2010-06-01
是日午餐選址於千両, 只知它是「元氣」的升級版. 預左貴少少, 去到唔駛排隊等位, 即入!在下點了一份千両午餐($68), 友人點了人份萬両午餐 ($78).千両午餐內有蕎麥冷麵: 令我想起大戶屋的... 雖然冇大戶屋咁有水準, 不過都acceptable! 還算彈牙煙韌~ 炸蠔: 很多炸粉..... 壽司: 火燒三文魚, 火燒帶子, 火燒尤魚, 鰻魚壽司, 卷物 .. 對比炸蠔, 壽司好味好多! 萬両午餐同千両午餐的分別, 在於麵鼓湯&蕎麥冷麵, 還有壽司的款式不同. 店員解釋, 萬両午餐的壽司款比千両午餐的多, 而且貴! 有油甘魚, 吞拿魚, 鏗魚(不過當日一早沽清!)仲有三文魚子! 好欣賞它的三文魚子! 因為真的很多!! yummy, 好想試下呢~整體感覺: 小食多滋味.
千両午餐內有
炸蠔: 很多炸粉.....
整體感覺: 小食多滋味.