2009-12-20
之前d friend 同我講過係世貿中心有間唔錯既餐廳叫 rice paper,一路都冇試,之前係海港城見過幾次,但係都見到好多人排隊,所以冇試到。 今晚咁啱,男友話想食越南嘢,所以就到世貿 4/f 試一試。門口有一堆人係度等位,心冧可能今餐又食唔到 la !點知一埋去同位 waitress 姐姐要兩位,佢就好快答我有位。 入到先知道原來有海景睇,但係得幾張枱咋,真可惜,不過算la,唔洗等位己經好開心。男友就最鐘意食咖哩,所以冧都唔冧就叫左個海鮮黃咖哩 ,之前d friend 同我講一定要佢個 柚子沙律 (因為好得) , 最後仲叫左個小龍蝦汁海鮮荷葉飯同軟殼蟹米卷!! 貪心既我最後仲叫左一杯三色特飲!柚子沙律-好好味,雖然份量就少d,所以最後叫左2 個,因為怕男友唔夠食 軟殼蟹米卷- 個蟹好脆,個汁都好正 小龍蝦汁海鮮荷葉飯-未食己經覺好香,但係都係個句,份量就少左d!海鮮黃咖哩-幾香咖哩味,所以叫多碗白飯,送飯一流!三色特飲- 個配搭幾得意,有椰子汁, 芒果肉同奇異果。 D 生果就幾甜,但係杯野杯就唔係好甜,可以一試!雖然d 野食份量吾算大,但係水準唔錯,而且環境幾靚,裝修唔會差過
今晚咁啱,男友話想食越南嘢,所以就到世貿 4/f 試一試。
門口有一堆人係度等位,心冧可能今餐又食唔到 la !
貪心既我最後仲叫左一杯三色特飲!
軟殼蟹米卷- 個蟹好脆,個汁都好正
海鮮黃咖哩-幾香咖哩味,所以叫多碗白飯,送飯一流!
雖然d 野食份量吾算大,但係水準唔錯,而且環境幾靚,裝修唔會差過中環d 餐廳。
所以下次我一定會再幫襯!!