2016-10-19
今日老公難得放早,可以出黎接我收工,行下街行到肚餓搵地方食野,周圍都好多人,見到呢間裝修唔錯,又唔太多人,就貢左入去~餐廳個招牌其實有d 老土,同入面工業風既設計有d 格格不入🙈打開餐牌,都唔少選擇,價錢都幾大眾化有個好得意既爆谷沙冰兩個人都食唔到d 咩,叫左2個餐跟主餐加12蚊可以轉果茶系列什錦鮮果芒果紅茶D 生果都幾鮮架,不過唔見有芒果,應該我理解錯,其實芒果紅茶係一樣野黎🙈🙈紅茶係甜底,都幾甜,不過都飲到有濃濃的茶味~份量幾驚喜,好大杯,2個飲都夠~叫左個75蚊的海南雞飯( 呢度主打嘛 )份量都幾多,一個女仔實食唔哂難得d 雞既份量都有番咁上下雞肉雖然未至於滑到不得了,但全熟無血水又做到呢個嫩滑既程度算唔錯值得一讚個汁真係好好味,辣得啱啱好,為碟雞加左勁高的分數~椰子雞湯,有d 油,又有d 味精,其實唔落味精我會更buy ~個油飯都做得幾好,食落口唔會覺得好油膩, 飯粒都幾煙韌,係多水左少少,如果鐘意食軟飯既就啱~個菜呢,其實係唔錯,幾爽口,d 豉油甜甜地,不過賣相有d 差囉~另一個招牌菜龍蝦湯底米線我呢個係什錦 45蚊豬頸肉同蝦都做得幾爽口,雞絲就比海南雞嚡好多,好彩有個海南雞
打開餐牌,都唔少選擇,價錢都幾大眾化
有個好得意既爆谷沙冰
跟主餐加12蚊可以轉果茶系列
什錦鮮果芒果紅茶
鮮水果芒果冰紅茶
紅茶係甜底,都幾甜,不過都飲到有濃濃的茶味~
份量幾驚喜,好大杯,2個飲都夠~
叫左個75蚊的海南雞飯( 呢度主打嘛 )
份量都幾多,一個女仔實食唔哂
海南雞飯套餐
值得一讚個汁真係好好味,辣得啱啱好,為碟雞加左勁高的分數~
海南雞飯套餐
另一個招牌菜
龍蝦湯底米線
我呢個係什錦 45蚊
什錦龍蝦湯喇沙湯米線
米線唔知係咪放耐左先食,有d 淋~
濃底嘛, 其實又唔覺太特別囉~
都係個雞飯好味d ~
呢度既份量都幾大, 我同老公2個都食唔哂~
算係抵食夾大件囉~
P.S 廁所衛生有待改善