2006-07-31
去試之前, 上黎openrice 睇過食評.上星期六同男友黎食. 剛好當日落足成日雨. 大把時間hea !12:30pm 到. 一開始可能得小貓三四隻. 唔係太多野食. 不過凍櫃D凍蝦, 蜆thai salmon salad好好食. 我食左兩轉.1pm 所謂"回本野"上喇. 肥美的三文魚/ Toro/ 八爪魚Sashimi, many kinds of 壽司, 生蠔(有兩款)都陸續上.人--情況唔似之前食評講得咁terrible. 話晒中環區嘛. 反而有禮咁排隊( at least 都咁做) 仲要口中掛住"excuse me 前/ 唔該後" 播~拎野食個陣又唔會hea 到週圍係, 又唔會同一兜野.左抄右抄咁. very good manner indeed. cold plate/ Dessert 係最好的. Dessert for example, Crepe, Waffles, Ice cream puff, all kinds of cheese cake, panna cotta, Tofu ice-cream, Fruit tart, brownie 都做得好精緻. 甜度適
cold plate/ Dessert 係最好的. Dessert for example, Crepe, Waffles, Ice cream puff, all kinds of cheese cake, panna cotta, Tofu ice-cream, Fruit tart, brownie 都做得好精緻. 甜度適中. 正! esp. 負責甜品櫃的幾個chef 都好落力幫食客, 又好有耐性咁幫小朋友( 小朋友去到甜品櫃前通常係花多眼亂. 唔似自己想點的...)
飲品有apple , orange juice/ ice tea / lemon coke 不過除左coke 之外. 其他的都好甜. 我呀. 咁飲水夠囉!
Staff 表現快又好禮. 由12pm食到5:30pm. 150蚊位. 同fds 黎聚舊詳談最好!