2006-04-12
人人都推介佢地既黃金炸魚伴薯條, 一個週二晚上, 和家人一齊黎食下晚餐, 六點過了, 很少人, 我地行到門口, 一個waiter 示意我地坐卡位, 但另一個waiter就叫我地等等, 唔好入坐住, 唔知佢地想點! 叫左兩份晚餐1)田園沙律, 黃金炸魚伴薯條, 飲品一杯(好似叫百香果汁)(2)煙三文魚凱撒沙律, 鮮蝦配飯, 飲品一杯田園沙律, 係雜菜, 但唔知點解會以豉油做醬, 鹹味沙律, 極怪! 相比之下, 煙三文魚凱撒沙律比較好味, 用沙律醬, 正常一點! 主菜鮮蝦配飯先到, 中size 既蝦有7隻, 每隻都開邊連殼, 除非落手, 否則都食得幾狼狽; 飯係黃色, 但唔係咖哩飯, 又唔係加左雞蛋, 唔知點整! 等左好耐, 都唔見黃金炸魚, 見個waiter 從廚房拿出兩盆炸魚薯條, 以為係我既, 點知係比第二張枱, 但跟住又將兩盆炸魚薯條拿回到廚房, 攪左好耐都唔知兩盆炸魚係屬於邊枱客, 我再等, 終於忍唔住, 叫個waiter 幫我跟下份黃金炸魚, 後來, waiter就從該兩盆炸魚之中, 取了其中一盆比我(因為我既座位係面向廚房, 所以我看到整個過程) , 唔使諗, 炸魚和薯條都已
叫左兩份晚餐:
(1)田園沙律, 黃金炸魚伴薯條, 飲品一杯(好似叫百香果汁)
(2)煙三文魚凱撒沙律, 鮮蝦配飯, 飲品一杯
等左好耐, 都唔見黃金炸魚, 見個waiter 從廚房拿出兩盆炸魚薯條, 以為係我既, 點知係比第二張枱, 但跟住又將兩盆炸魚薯條拿回到廚房, 攪左好耐都唔知兩盆炸魚係屬於邊枱客, 我再等, 終於忍唔住, 叫個waiter 幫我跟下份黃金炸魚, 後來, waiter就從該兩盆炸魚之中, 取了其中一盆比我(因為我既座位係面向廚房, 所以我看到整個過程) , 唔使諗, 炸魚和薯條都已經唔熱, 不過仍然脆, 薯條一點都唔特別, 同麥叔叔既薯條冇咩分別, 炸魚只有一塊, 係龍脷, 皮簿肉嫩, 入口唔會油淋淋, 不過, 我唔覺得呢份炸魚薯條有咩特別與眾不同, 單價要六十幾元, 套餐要九十幾元, 根本唔值! 之後, 我問個waiter要d茄汁, 點知佢將d茄汁攞左去後面張枱, 我再叫另一位waiter 攞過! 客人已經唔多, 都攪到咁亂, 真係極唔得!
最後, 杯飲品原來係汽水, 唔係果汁, 我同家人都唔鍾意飲汽水, 比佢扼左! 唉……
出面有好多餐廳都能夠做出水準更好, 價錢更合理的, 味道更美味既食物, 我一定唔會再黎! 而且呢到既食物種類選擇唔多, 服務又差, 應該要好好改善一下!