2019-11-18 4176 views
諗住帶台灣人老公去食下。睇下香港出名既珍寶。點知十分十分失望。身為香港人既我。記得細個時有去過幾次。但對食物已經無記憶今次係買kkday既午餐。唔知係用餐券先咁差定係乜都咁差。。。。首先外部裝飾已經非常老舊。。。好多裝飾都已經有損毀食物方便。。餐券包括紫菜蟹肉豆腐湯。上菜立即飲。已經係溫。唔熱。湯只有紫菜味。蟹肉好'鞋'滷水拼盤。還可接受豉油王蝦。味道還可以。賣相。有點不大體鮮茄牛肉。因為唔食牛。只有老公食。無法評論。但賣相完全無法接受。身為一家有名的餐廳。竟然碟邊滿佈醬汁的照上菜。完全傻眼😢椒鹽鮮魷。炸太老。。。服務。。打電話訂位的職員十分好禮貌服務生。。有個別不合格。。2個人坐圓台。上到最後一個菜。明明中間移一下就有位。服務生直接放台邊就算其中一個帶位的知客。長頭髮已經差不多到腰。但完全無束起頭髮。直接可以用披頭散髮去形容如果只係一間普通酒樓。我完全接受。但身為香港地標性餐廳。完全不合格

首先外部裝飾已經非常老舊。。。好多裝飾都已經有損毀

滷水拼盤。還可接受
豉油王蝦。味道還可以。賣相。有點不大體
椒鹽鮮魷。炸太老。。。

服務。。打電話訂位的職員十分好禮貌

2019-11-18
Dining Offer