2020-04-23 42 views
黃店 💛 阿四車仔麵🟡 在5/8/2019罷工表態今晚我又黎食阿四車仔麵啦~ 今次已經係我今個月第三次食😆 最近間中都會黎旺角呢邊,就發現咗呢間車仔麵,佢又平又大碗,原汁原味之餘食物落單之後仲好快上枱,服務態度都一流。🍢 車仔麵 ($38/三餸一麵,加餸$9一樣)🍜 我揀咗米粉做麵底,健康啲😝 米粉份量超多,一條條煮開,軟熟度啱啱好。🥄 同食開嘅其他車仔麵唔好嘅係,腩汁係用匙羹另上嘅,一撈落去就稀釋咗落湯底入面,味道濃淡可以自行調較😋🍄 之後就揀咗我食車仔麵必叫嘅冬菇,甜甜嘅冬菇好好食😙🐮 牛腩亦都係呢度必叫嘅餸!份量又係好多,每舊都煮得好淋,肉絲唔會痴牙,讚👍🏻🐤 鍾意食甜嘢嘅我當然要叫埋瑞士雞翼,有兩隻,肉質少少滑,幾好☺️🦑 辣魷魚份量就偏少啲,不過我食其他車仔麵揀魷魚通常都要加錢,所以都ok嘅!味道都唔錯,但建議早啲食好啲,浸喺腩汁太耐會溝咗啲味🙈🍹 凍檸茶 (跟麵加$10)檸茶有驚喜!茶味濃,檸檬都好夠。冇叫少糖但都唔係好甜,啱曬怕肥嘅女仔😙🌯 炸墨魚卷 ($20)第一次食炸墨魚卷!只係$20我非常推薦大家食!!炸墨魚卷個皮好薄好脆,入面嘅墨魚又好多,好like😆
黃店 💛 阿四車仔麵

🟡 在5/8/2019罷工表態

車仔麵、炸墨魚卷、凍檸茶

🍢 車仔麵 ($38/三餸一麵,加餸$9一樣)
🍄 之後就揀咗我食車仔麵必叫嘅冬菇,甜甜嘅冬菇好好食😙
車仔麵

🍹 凍檸茶 (跟麵加$10)

🌯 炸墨魚卷 ($20)
炸墨魚卷
2020-04-23
$50 (Dinner)
車仔麵、炸墨魚卷、凍檸茶
車仔麵