2008-08-19
對上一次食已經上年既事 ,,, 仲記得果日係小弟既生日 ,,, 闊別差不多一年再次光蒞。本來都唔係黎E 度食 ,,,但係好可惜當去到金船長果陣 ,,, 個WAITER 同我講FULL BOOKING ,,, (唔知點解次次想食果D 野都變左食其他野)入到去 ,, 環境好似冇之前咁好 ,,, 我想是開放式廚房既關係 ,,, 總係覺得D 野冇以前咁乾淨 ~ 今日既餐湯係雜菜湯 ,,, 可能我唔係太鍾意飲E 類型既湯 ,,, SO我覺得味道一般。到試吓D 冷盤 ,, 不像以往的吸引 ,,, 以前有龍蝦仔 ,,, 而家淨番得凍蝦 ,,, 唔知係咪我地太晏去呢所以冇哂 ,, 因為老婆見到有人張台淨番D 龍蝦仔趍殼 ,,, 哈 以前我記得雪凍櫃凍住D 凍龍蝦仔同D SALAD ,,, 而家冇左好似唔係咁新鮮同乾淨 ,,, 到左主菜 ,,, 先講過美式什扒 ,,, 大致上都幾好食 ,,, 個羊架煮得幾燜 ,,, 幾好食 ~ 不過有點美中不足就係塊牛扒煮得太熟 ,,, 唔D 硬 !!! 跟住就到煎豬柳伴墨魚面配忌廉汁 ,,, E 個好好味 ,,, D 忌廉汁同D 豬柳& 墨魚面都MATCH 到 ,,
入到去 ,, 環境好似冇之前咁好 ,,, 我想是開放式廚房既關係 ,,, 總係覺得D 野冇以前咁乾淨 ~ 今日既餐湯係雜菜湯 ,,, 可能我唔係太鍾意飲E 類型既湯 ,,, SO我覺得味道一般。到試吓D 冷盤 ,, 不像以往的吸引 ,,, 以前有龍蝦仔 ,,, 而家淨番得凍蝦 ,,, 唔知係咪我地太晏去呢所以冇哂 ,, 因為老婆見到有人張台淨番D 龍蝦仔趍殼 ,,, 哈 以前我記得雪凍櫃凍住D 凍龍蝦仔同D SALAD ,,, 而家冇左好似唔係咁新鮮同乾淨 ,,, 到左主菜 ,,, 先講過美式什扒 ,,, 大致上都幾好食 ,,, 個羊架煮得幾燜 ,,, 幾好食 ~ 不過有點美中不足就係塊牛扒煮得太熟 ,,, 唔D 硬 !!! 跟住就到煎豬柳伴墨魚面配忌廉汁 ,,, E 個好好味 ,,, D 忌廉汁同D 豬柳& 墨魚面都MATCH 到 ,,, 幾好食 食到差唔多飽飽 ,,, 就試甜品啦 要係度讚一讚佢個古古力CHEESE CAKE ,,, 真係好好食 不過去到淨番幾件 ,, 可能就黎去到尾聲 ,,, 唔再REFILL ,,, 雪榚有D 溶 ,,, D 菠蘿幾好食 ,,, 不過D 西瓜有D 唔係幾新鮮。我諗E 家既天氣都係雪住佢好既 ~