2018-08-08
裝修用了中國風,門外係庭園式嘅設計,其中亦有一些可愛嘅小熊貓,高雅得來又不失可愛。呢度嘅菜式份量都非常之,大我初頭以為你一碗水煮牛肉,只會有一碗嘅份量,但原來係一鍋嘅份量,份量非常之大。入邊除咗會有牛肉之外,仲會有紅薯粉,青瓜等等嘅配菜,如果得兩個人食個話其實只叫一個水煮牛肉加一個甜品已經非常之飽肚。酸菜魚亦都10分不錯,我最驚酸菜魚係冇得飲啖湯,因為酸菜魚整咗出嚟嗰啖湯非常之開胃,除咗會有酸菜嘅酸味之外,仲會有魚肉嘅甜味。但係有啲人會將它整到非常之油,令我完全飲唔到個湯,非常之失望。但呢一度就唔會有呢個問題,但係建議大家除咗要快啲食晒啲魚肉之外,個湯亦都要趁熱飲味好好多。另外食得辣野多不妨飲一飲去呢度嘅凍飲,我推介就係呢一個梳打,又解渴又好飲。