1K
2007-10-22 24 views
師傅記得幾年前黎過呢度食野之後, 已經好耐冇再光顧, 記得當時食物美味非常, 未知今次有否當年水準? 由於當年師傅仍然未寫食評, 所以尋晚特登黎呢度食晚飯, 順手寫番個食評先!差唔多八點半, 兩個人去到已經唔使等位, 好快就可以入座! 商量一陣後決定叫一個澳門炒米粉, 萄式乾煎免治牛肉飯同埋泰式炸蝦餅!澳門炒米粉最快送上, 賣相都幾吸引, 澳門炒米粉有蝦仁, 火腿絲, 雞肉等連米粉一齊炒, 味道可口, 感覺有點兒似西炒飯, 不過米粉唔夠乾身, 濕左少少, 呢個要扣一扣分; 泰式炸蝦餅一碟有五件, 蝦餅口感一般, 炸得唔夠脆, 但就頗油, 好普通下; 萄式乾煎免治牛肉飯係同飯分開上, 乾煎免治牛肉有一隻荷包蛋同一塊餐肉, 而免治牛肉連埋薯仔一齊乾煎, 免治牛肉都幾入味同埋幾鬆身, 不過就幾油下, 而加埋薯仔就特別覺得乾, 再連埋飯一齊食就乾上加乾, 一般!總括黎講呢幾道菜真係好普通下, 未知係味師傅唔識叫定還是本身係咁樣喇, 感覺就不及當年水準, 師傳覺得呢間食店仲差過港式茶餐廳, 莫非澳門貨不及本地貨? 但價錢唔平架, 一碟炒米都要$45, 一碟飯又要$45而蝦餅就$28, 好味就冇所

總括黎講呢幾道菜真係好普通下, 未知係味師傅唔識叫定還是本身係咁樣喇, 感覺就不及當年水準, 師傳覺得呢間食店仲差過港式茶餐廳, 莫非澳門貨不及本地貨? 但價錢唔平架, 一碟炒米都要$45, 一碟飯又要$45而蝦餅就$28, 好味就冇所謂, 普通就唔叫抵食喇!

下次仲會唔會再黎呢就不得而知喇, 不過如果真係黎或者會試下佢地招牌菜可能會好d啦!