2022-06-26
有得揀,梗係揀💛小店支持啦。正午時份,冇人等位,但帶位入去嘅人同我哋講,限時60分鐘。係我自己諗多咗,以為冇人等位,可以坐耐啲。😑間嘢唔係full house,但啲位超迫,明明可以坐得闊落啲,但可能侍應們唔想行太遠,所以安排大家聚集坐埋一起。我哋兩個人叫咗三碟嘢食, +2杯飲品,張枱根本唔夠位放,名字叫Cafe,但茶記嘅位置。可否改一改餐廳名先。。。叫咗all-day breakfast、單骨雞翼同埋牛扒。樣樣都係熱辣辣送上,值得讚。味道不過不失。不過咁嘅價錢,如之前食評所講,Cafe價錢,茶記味道及Service,一路食自己都一路諗,一定唔會有下一次,不過又同自己講,💛店喎,唔係唔支持呀嘛。不過我都要講多句, $128的牛扒,係真係薄過紙的。建議大家唔好叫。加咗$25嘅杯latte,建議大家千祈唔好叫,因為完全冇奶、冇咖啡味,只有水味。繼續Cafe價錢,茶餐廳Service,叫佢俾杯水我哋,一個疑似老細嘅人同我哋講,要自己去斟水。我第一次去Cafe,要自己斟水,呢間仲唔係茶記?食完野,喺冇問我地情況吓,比侍應9秒9 收哂d 碟。因為冇水飲的關係(唔想戴返口罩出去斟水),喺度飲緊溶冰中
食完野,喺冇問我地情況吓,比侍應9秒9 收哂d 碟。因為冇水飲的關係(唔想戴返口罩出去斟水),喺度飲緊溶冰中的Latte。點知傾傾吓計,一不留神又被侍應急不及待收埋我ge 杯。再一夠60分鐘,喺冇人等位兼大把吉位的情況吓,侍應又遞單叫你埋單,真係o 哂咀。
如果你係茶記價錢,我願意接受哂以上一切。但記住,係cafe 價錢,冇乜事我去返樓上間💛店好了。