TL;DR 如非揀無可揀,真係唔好去。Lunchtime時間去, 人比較多但係都仲有一張空檯, 因為少人所以佢一入黎就問我可唔可以搭檯,跟住我話要諗下,之後即刻說話都無講就轉頭走咗⋯之後我地入咗去,安排我地坐最入邊既corner,張檯同隔離既食客拍得好緊,基本上坐低就會掂到隔離檯,咁我地就移開張檯少少因為真係連攞起餐具都會撞到隔離既距離。跟住,waitress 直接過黎張我地既檯好大力咁拍返埋,問都無問過,黑面到好似得罪佢全家。之後問點解,佢話政府要求有social distancing,你咁樣拍埋就係唔得。係囉,你都知要有距離,你又唔做好防疫措施?起碼隔塊板都好呀,文具店買幾蚊都慳。態度差都咁,連問佢攞水,佢竟然指住隔離檯既水叫我地share⋯後來我地堅持,佢地至俾另一樽水咪我地。食物味道就更精彩⋯牛肉丼同砂紙無分別,同埋係完全乾身。其實無論係咩店,可唔可以俾返少少尊重?咁樣至可以互相支持行落去。
TL;DR 如非揀無可揀,真係唔好去。

Type of Meal
Lunch