2025-02-07
見祥龍圍邨開左間新野就去試下,點零鐘去到,爆場,排咗一陣就入得不過要搭枱,坐低阿姐叫我哋快啲嗌嘢食因為人多,諗好叫人寫單,啲人一係見到掂行掂過,一係就應咗你話搵人幫手然後冇咗下文,咁樣我想快都快唔到喎叫C餐話牛腩賣曬,叫雞扒又話冇得返豬扒,先點幾咩都冇,咁我就揀咗E餐焗豬扒飯,同行嘅兄弟就叫咗薯仔咖哩豬扒飯,到啲飯嚟到喇一肚火,又話鮮茄焗豬扒飯,無番茄嘅,豬扒係切開三件仔,似兩塊豬扒開三份,收我60幾蚊,份量真係爭啲喎,個薯仔咖哩豬扒飯又冇薯仔,不過個咖哩算係好食,食個陣見佢冇餐具問佢拎,個呀姐去左隔離枱睇一睇又冇既,然後走左去就冇下文,交代都冇聲,要我自己再去第二張枱拎,得支叉,算,照食,見佢仲不斷有客入,我哋都諗住拿拿林食完就算,點知嘢飲都未到,催咗兩三次,黎到又唔啱嘅,飲咗兩啖走咗埋單只係想講餐廳食唔到咁多人流,其實就唔好安排搭枱,真係好影響出品,廚房啲出品咁樣根本趕客,水吧又係,直頭難飮,唔會再黎,想試嘅朋友最好揀啲冇咁忙既時間可能會好啲,可能我衰要揀繁忙既時候去食,出品唔好又冇即場投訴,不過嗰個情況我諗投訴左咗都未必有用