2023-09-17
有同事生日,見到呢間餐廳新開,見之前的食評好似幾好,問完壽星仔,就拍板試吓呢間新餐廳有同事想飲湯,所以叫咗是日餐湯(3-4位),呢個我就無影相,餐湯附送蒜蓉包,賣相好似幾好,不過老闆飲咗一啖湯,即刻落咗一句comment,呢間餐廳平時應該係煮俾庵堂🤦🏻♀️黑松露薯條,可能算係全晚最好食,有少少黑松露香味👍凍肉拼盤,算係正正常常,不過份量唔算多火腿薄餅,唔算差,但係亦都冇咩深刻記憶德國豬手,其實佢燒得幾好,都幾大隻,不過唔知點解薯蓉有點奇怪🤔️酸酸的,放心,無人食完肚痛😂咖哩腸,都算幾好,個醬有少少辣,幾好食德國腸拼盤,普普通通,唔太特別肉眼扒,呢個都幾經典,可能烹調過程冇落鹽,我淨係食到淡淡嘅香草味,牛味都唔係好覺有,同埋好多筋🥹雞鎚,又係冇乜味,可能廚房欠缺調味料🤦🏻♀️豬肋骨,唔算好食,跟急凍店賣的差不多😞不過估唔到,卡邦尼意粉,煮得幾好👍買咗個蛋糕同壽星仔慶祝生日,侍應非常好,送咗一副眼鏡俾佢🤣坦白講,應該唔會再試呢間餐廳👎🏻
黑松露薯條,可能算係全晚最好食,有少少黑松露香味👍
凍肉拼盤,算係正正常常,不過份量唔算多
火腿薄餅,唔算差,但係亦都冇咩深刻記憶
咖哩腸,都算幾好,個醬有少少辣,幾好食
德國腸拼盤,普普通通,唔太特別
雞鎚,又係冇乜味,可能廚房欠缺調味料🤦🏻♀️
豬肋骨,唔算好食,跟急凍店賣的差不多😞
不過估唔到,卡邦尼意粉,煮得幾好👍
買咗個蛋糕同壽星仔慶祝生日,侍應非常好,送咗一副眼鏡俾佢🤣
坦白講,應該唔會再試呢間餐廳👎🏻