2018-01-13
諗住同朋友一齊食飯,又想坐得耐,就諗住搵間cafe. 見評分算ok, 就去左呢間。本身唔熟旺角,唔知先施大廈喺咩,點知一去到,就覺得中伏。大廈有好多賓館,搵嘅時候同啲麻甩佬你眼望我眼,好尷尬。食物方面叫左黑松露天使面,黑松露risotto, 車打芝士海鮮焗飯。黑松露risotto好似湯飯咁。所有食物極咸,特別係黑松露risotto 咸到high high,直情食唔到。叫waitress幫我地換左一次之後。相信係將我同個friend 果碟混合加水煮成,有啲噁心。整完依然係好鹹。廚師哥哥見我地冇再食,出黎同我地講個鹹味係黑松露味,出面用3%,佢地係用15%。我真心唔知佢15%係咩意思,不過如果解釋為佢地比出面鹹5倍,就絕對正確。上菜速度亦係一絕,其中一個飯(焗飯),叫果陣話要等半個鐘,點知最後等左1.5小時。P.S. 芝士海鮮焗飯係冇黑松露的,但依然都係好鹹。間cafe收費唔平,但野食真係唔得,食完腎衰竭,絕對唔會再去。
P.S. 芝士海鮮焗飯係冇黑松露的,但依然都係好鹹。