2011-08-01 2 views
huffy:難得同女朋友食飯,只求食得開心,但惡夢由進入這餐廳開始。。。我們入到去坐下,環境還可以。點餐,我點了咖哩豬扒飯跟湯同餐茶,而女友點了忌廉意粉跟沙律同餐茶,但竟然點餐後不到五分鐘,食物已經全部上枱了!首先女友飲湯,但飲完一啖,發覺她面有難色,我便試一啖,嘩,不得了,原來係咸魚湯,噢,為了個腎著想,唯有放棄。之後轉戰沙律,嗰杯仔由椰菜,紅椰菜絲絲絲同幾粒我女友形容為又硬又痴牙既物體組成,她試完既樣,令我冇氣去試。。。又放棄了主菜!!!!先講忌廉意粉,可能是為了平衡之前既咸魚湯,所以特別將忌廉汁調校淡味點,變成白恰意粉,還好,起碼入得囗。至於那個吉列實的的豬扒燶咖哩硬飯。。。碟的一方有伴菜,竟然同我加錢既沙律一樣,份量還要多,不過一樣難食,豬扒超硬,個飯雖然係珍珠米,不過我覺得用黎炒冷飯好過,個咖哩汁超咸又燶!!(可能佢地覺得係濃味啦 )唉…算嗱,諗住飲埋個餐茶走啦,我點了杯餐牌話曰本咩野特別咖啡,女友就點了綠茶,冇事嗱掛,咁就錯哂。又一驚奇之作。。。我杯咖啡只係一杯有咖啡油既咖啡水。。。而女友既綠茶,真的讓我孤陋寡聞。一壺茶一個茶包,正常丫,不過沖出黎既茶竟然係超淺淺淺黃色
Rubbish
huffy:

又一驚奇之作。。。我杯咖啡只係一杯有咖啡油既咖啡水。。。
而女友既綠茶,真的讓我孤陋寡聞。一壺茶一個茶包,正常丫,不過沖出黎既茶竟然係超淺淺淺黃色,她已泡了約五分鐘,茶包不會番用掛,都算!!女友凍,想加熱水,嗰個經理同我講要加十蚊,個下我真係燥左
,我話唔洗,埋單。。。。。
合共二百六十元,咁既質素,完全唔值

冇野下話,加左錢要餐。。。想加熱水啫,又要加錢。。唔係唔捨得,係唔值,唔好去搶,錯,係好過去搶,我去酒店食野,加熱水我真係未試過話要加錢LOR
咁做生意。。。祝佢好運

本人既第一個食評竟然俾左間咁既餐廳。。。。
$130 (Dinner)
Rubbish
  • 咸魚湯