2014-03-10
屋企人生日, 諗住呢間新開所以試下, 點知...令我忍唔住為佢開個openrice account提醒下準備去食的人個門口啲圖都幾靚ge..MENU(加埋啲令人覺得美味的字眼)沙茶醬燒雞脾菇($15/份)"一份"得三粒, 仲要完全冇沙茶醬的痕跡, 問侍應說好的沙茶醬呢? 佢問個經理係咪冇落沙茶醬, 個經理嚟解釋落咗喺底, 但其實面同底都一樣係咁嘅白色燒芝士餈飯($25)好細舊 冇乜芝士味 啲芝士一條條喺側邊冇熔過蒜蓉燒茄子($36)個皮燒到燶曬食唔到, 是全場最大的一碟ge菜式大條到夾唔開, 頗辣麻吉年糕燒($17)出面果層係魚蛋, 得中間少少係年糕, 少到唔覺有燒菠蘿($17)成條連皮都唔批要自己咬啲釘走, 想我食埋塊皮咩燒牛舌($32)幾好食 不過得三小薄片, 仲細塊過我條脷美國牛小排($34)牛排原來的肉汗, 俾佢燒到一滴不留, 又乾又粗又硬沙茶醬燒深海大墨魚咀($25)理想同現實差勁遠,除咗唔爽口同勁細粒之外,就連咬都咬唔開, 墨魚咀同支竹簽二合為一, 想食沙茶醬(燶咗?)燒竹簽可以食 蒜蓉撈紅薯粉($37)三催四請先出嚟的紅薯粉, 耐到我以為佢仲種緊薯仔, 成兜真係得蒜蓉同紅
好細舊 冇乜芝士味 啲芝士一條條喺側邊冇熔過
個皮燒到燶曬食唔到, 是全場最大的一碟ge菜式
大條到夾唔開, 頗辣
出面果層係魚蛋, 得中間少少係年糕, 少到唔覺有
成條連皮都唔批要自己咬啲釘走, 想我食埋塊皮咩
幾好食 不過得三小薄片, 仲細塊過我條脷
牛排原來的肉汗, 俾佢燒到一滴不留, 又乾又粗又硬
三催四請先出嚟的紅薯粉, 耐到我以為佢仲種緊薯仔,
成兜真係得蒜蓉同紅薯粉 -__-'' 乜料都冇
Other Info. :
一坐低連水都冇一杯, 問佢先俾你, 仲要唔係一次過俾曬全枱人, 啲野食到好口乾, 飲曬又唔自動加水,
擺咗幾張4人枱留坐扮多生意,逼你坐曬啲路邊位先, 但有人嚟就拎走個牌俾二人坐,
仲有, 叫咗九樣野都唔算多, 有兩樣野漏咗單, 話整緊, 等咗好耐先有, 隔離枱都有漏單, 間野得十枱人又細間都唔係忙啦, 都可以漏單
呢間野真係可一不可再, 食多多都唔飽, 如果要食得飽應該埋單仲貴過放題