2022-12-01 505 views
喺旺角搵食揀左呢間堅韓牛韓燒放題。店內甚具韓國食店風格,雖然枱櫈較舊,但更加有韓國嗰d由呀豬媽自家經營嘅特色小店,比人感覺舒適自在。放題價格有大衆化亦有極尚價錢,本來都諗住揀中間價錢都夠,但好想食日本和牛,所以都揀左level3。食物種類都幾多,除左燒肉外亦有刺身、前菜、沙律、熱食、炸物、火鍋等。刺身:三文魚、北寄貝、甜蝦,三文魚係厚切,啖啖肉,冇筋唔腥又新鮮;甜蝦幾鮮甜;北寄貝口感嫩滑爽彈。沙律:和風三文魚沙律,沙律菜同三文魚都好新鮮配埋個醬汁非常開胃,燒肉期間都比較heavy,叫個相對比較light嘅沙律中和下都唔錯。熱食:烤香腸好好食,少少甜帶d酒香味;而黑椒一口牛粒本來係好食,黑椒味香濃,牛粒炒得唔乾身。但食左燒和牛,完全覺得今晚肚子個位唔可以容納佢。炸物:炸物都炸得好香脆,又唔會太油膩。期待食嘅炸雞肉洋蔥圈,感覺食唔到洋蔥,比雞肉口感霸左。不過炸雞幾好,肉質juicy,味道剛好唔會鹹。燒肉:相比下我覺得餐廳提供燒嘅食材選擇較多,有唔同國家嘅肉肉,日本和牛、韓國牛肉、澳洲和牛、安格斯牛同西班牙黑毛豬,仲有水產、串燒包括爆脆墨魚咀、雞腎串、雞皮串等。爆脆墨魚咀:幾爽口,但我地落得
喺旺角搵食揀左呢間堅韓牛韓燒放題

刺身

和風三文魚沙律

黑椒一口牛粒

炸物

炸魷魚鬚

爆脆墨魚咀:幾爽口,但我地落得太少鹽,味道爭d
雞皮串:呢個要花時間燒,但係好好食,燒到外皮脆卜卜,如果燒唔夠就煙韌d。

墨魚咀,雞皮

都有order唔同嘅牛,韓國牛肉、澳洲和牛等牛肉都好靚,肉質鮮嫩,油脂平均;牛板腱肉質實,口感彈牙。
但係食左日本和牛肉眼蓋之後,每encore都已經係追呢個食。黎嘅時候見到佢油花靚到不得了,燒完之後,入口即溶,一陣牛油香味咀入面爆發,牛味香濃到暈,簡直用驚艷黎形容,而家諗返都仍然回味呀!

韓國牛肉、澳洲和牛

日本和牛肉眼蓋

飲品同甜品自助,自己雪櫃拎。整體今晚呢一餐都係大滿足。
刺身
和風三文魚沙律