2022-06-04 81 views
非我認知嘅台灣菜更似廣東,潮州,滬菜晚市,一般台灣菜有嘅滷肉飯,牛肉麵全部唔供應失望咗,唯有叫個2人餐前菜,梅子山藥,我本身鐘意食,佢亦都整得好食!👍🏼鵝(鴨)肉?唔記得,但好林,味道好好!👍🏼主菜,滷水豬手(4舊),非常之林,無牙都食到,個味道好好,煮到咁林都唔太咸!讚👍🏼奶油黑松露煮百合,好重奶油味,唔食個個覺得好臭,食個個就覺得口感麻麻 加每人一碗 (小) 飯飲品,奶蓋綠茶,飲個個話幾好 (跟餐半價)薑米水,正常嘢,但唔夠薑味糖水,紅豆芋圓,正常,唔太甜柚子芒果豆腐花,幾好,唔太甜,多柚子Waitress 好似唔係好熟d餐牌價錢,問佢嘢例如加幾錢,E E or or, 好似乜好似物無乜人,但d經理都好似好趕收碟上菜非常快,2個人,55分鐘食完埋單環境有d似老蘭酒吧,暗暗地有d紅色霓虹燈2人餐加埋個奶蓋綠茶,total $503我就食唔飽~~🥲
非我認知嘅台灣菜
更似廣東,潮州,滬菜

晚市,一般台灣菜有嘅滷肉飯,牛肉麵全部唔供應
失望咗,唯有叫個2人餐

前菜,
梅子山藥,我本身鐘意食,佢亦都整得好食!👍🏼
鵝(鴨)肉?唔記得,但好林,味道好好!👍🏼

主菜,
加每人一碗 (小) 飯

飲品,
奶蓋綠茶,飲個個話幾好 (跟餐半價)
薑米水,正常嘢,但唔夠薑味

糖水
紅豆芋圓,正常,唔太甜
柚子芒果豆腐花,幾好,唔太甜,多柚子

無乜人,但d經理都好似好趕收碟
上菜非常快,2個人,55分鐘食完埋單
環境有d似老蘭酒吧,暗暗地有d紅色霓虹燈

2人餐加埋個奶蓋綠茶,total $503
我就食唔飽~~🥲