2005-06-06
因為是staff所以有八折,有時放工咁o岩o係呢到都會約朋友o係到dinner。不過lunch and dinner o既contrast實在好大不論在價錢、食物及服務。lunch 八折後只係$24,但品質和服務就其差。有一次因為好多同事開完會,諗住方便一齊o黎,點知冇咁大張枱,焗住分開坐,係焗住,我地都唔想佢地難做......我同一位同事坐o左張兩人枱,點o左野,真係好茶餐廰quaility,又唔係太熱......因為跟住入o黎仲有好多學生,所以各樣都o黎得好趕,走o既時候,我問佢係唔係有八折,佢話要staff card咁o岩我同對面個同事都冇帶落黎,就話比佢聽我地係同o個枱同o個枱(我地係分散三枱)一齊,都係同事,佢居然回應我:「我地逐張枱計o架,下次記得帶staff card」$30啫,我都付擔得起。再過一個星期又再到這邊開會,本來有同事suggest o係到食飯,但最後令願去彩龍飯茶。話分兩頭,呢到o既晚餐又是非常好,不論味道,環境服務都是水準高的,當然價錢又是與午餐不能相比的,每人約$150,八折後。我最後的意見是,無謂為o左o個6蚊,冇o左一d其實都好會消費o既客人。