2018-10-16
係九龍城呢啲競爭咁大的地區,估唔到lunch都全場爆滿,好意外丫食lunch的好處係,唔使限時90分鐘見到墻上的告示,話繁忙時間限時90分鐘。但我地係咁吹水都無趕我地走得老細一個做樓面,又要落單,又要出菜,又要執枱,忙到無時停丫去完泰國🇹🇭但無食到泰式咖哩蟹好在個frd話生日飯要食泰國野,我可以趁機食返喇點左個538set,有冬yum, 有炒蟹,有一大條鰂魚的沙律同一個炒菜。另外加左柚子沙律,蒜蓉包同白飯!飽到呢。。。呢個柚子沙律好足料,拎上手好鬼重。有紅蔥,炸椰子,花生一齊撈柚子清甜,蝦彈牙大的冬yum公落左好多蝦落去煮,仲要係有蝦膏的蝦丫又係好足料,除左蝦,仲有好多菇。由於我地唔食得辣,叫佢要小小辣。唔知係咪因為咁,師傅唔識控制個味。我覺得酸,啲frd就覺得鹹。可能原味會好好味咖哩炒蟹又係份量十足。叫有個白飯同一客蒜蓉包撈汁,到呢!膏蟹新鮮,不過食就麻煩啲。如果唔係咁多餸,可以食3碗飯。蒜蓉包好酥脆,比其他舖頭好食。好想encore丫最後,食淨好多咖哩汁丫勁想打包食過咁多次泰國菜,都係叫燒魚。從未試過食魚沙律𠺢條鰂魚炸左,然後鋪上青木瓜沙律。木瓜有啲酸,加上炸過魚一齊食,就唔覺太熱
食過咁多次泰國菜,都係叫燒魚。從未試過食魚沙律𠺢條鰂魚炸左,然後鋪上青木瓜沙律。木瓜有啲酸,加上炸過魚一齊食,就唔覺太熱氣喇啲魚肉炸完都好嫩丫都係嗰句,份量十足
仲有個炒菜未講之前所有野都份量十足。點知個菜一上枱,真係傻眼mini size。如果有得揀,寧願要個細的冬yum公,換多啲菜
由於個餐太多野食,無得試其他野,好想再去丫