2025-01-12
👧🏻😋👅🍽✨不愧米芝蓮推介 潮州菜款款出色🥰-🥢 連續七年獲得米芝蓮必比登推介, 今日一試果然名不虛傳, 一隻隻肥美滷水鵝掛係櫥窗勁吸引🥢 而招牌鹵水以外既其他潮州特色菜都冇一樣令我地失望 🤩 樓上雅座仲有大枱方便家庭聚餐▪️秘製韭菜豬紅$78♥️ 正方體大大粒豬紅軟滑鮮甜, 塞滿成個大碗, 底下有無渣韭菜, 連個濃郁微辣湯底, 熱辣辣勁舒服🤤▫️潮汕煎蠔餅 $148🦪 大大粒蠔肉半熟有少少咬口, 個餅冇多餘調味, 好突出蠔仔鮮甜, 再點少少魚露係完美配搭😍▪️潮汕手打牛丸紫菜湯 $118🧆 呢隻手打牛丸唔算好彈牙, 但實的的真材實料仲會咇牛汁, 係平實既美味! 個湯鹹鮮食得出係紫菜海水味▫️潮州家鄉炒麵線 $108🍜 有海鮮, 菇粒, 菜頭, 蛋碎, 彈牙麵線, 份量十足, 調味得宜食得多都唔會厭▪️福果綠豆爽 $28/位🧧 超級微甜好鍾意! 白果甘香, 綠豆開邊煮到好腍
不愧米芝蓮推介 潮州菜款款出色🥰
▪️秘製韭菜豬紅$78
▫️潮汕煎蠔餅 $148
▪️潮汕手打牛丸紫菜湯 $118
▫️潮州家鄉炒麵線 $108
▪️福果綠豆爽 $28/位
🧧 超級微甜好鍾意! 白果甘香, 綠豆開邊煮到好腍