2018-03-29 152 views
很久沒有寫食評了, 夜晚八點鐘不用排隊就選擇了這家,第一位招呼的職員感覺十分醒目。解釋第二輪客人都已訂台,只淨一張台便安排我們坐最近門口,經我們席間無聊研究過, 餐廳燈光雖然比較黑,呢張枱應該係全場最暗唔夠燈光,天耶睇餐牌點嘢食都有啲困難(年紀大了,眼唔好架喇), 食物上枱手機先食,自動閃光燈一出,坐在臺最邊邊的睇到碟餸先至係最靚。 唔知係咪燈光嘅影響我覺得食味都好似爭啲 。大家睇相唔好見怪,因為燈光實在太黑。金邊粉,賣相頂瓜瓜,蛋網點綴得很美, 金邊粉無乜味道唔辣又唔甜,唯有用青檸汁撈辣汁搭夠。致命傷啲粉一餅餅一舊舊,"楊"唔散又篤唔散很矇矓,看得出是豬手嗎? 呢個餸只可評價為有啲味道, 個人感覺分量比較少,豬手打橫瞓喺度砌開,感覺上好似好多,實質上係少件數。炸蝦餅質地很彈牙略嫌唔夠味道,仍是醬汁搭夠其他人推薦的串燒, 應該有的串燒味道,沒有其他特別。完全唔夠飽後加蒜蓉包 和炒飯。 由於炒飯漏單我哋趕住走炒飯冇影相了,黑蚊蚊都無心情影。蒜蓉包最平竟然有驚喜,脆卜卜軟林林好有蒜蓉味和芝麻香,熱辣辣乜都好食架喎。總結所有菜式都很淡口,泰國菜應該是重口味的嘛。

炸蝦餅質地很彈牙略嫌唔夠味道,仍是醬汁搭夠

其他人推薦的串燒, 應該有的串燒味道,沒有其他特別。

蒜蓉包

總結所有菜式都很淡口,泰國菜應該是重口味的嘛。

蒜蓉包