2009-06-14 9 views
尋日同屋企人去左coffee mill食tea,已經是第2次去,但是真係無人地講得咁差,可能係我無咩要求卦!今次佢系用芒果做主題,雖然佢無好似其他酒店連菜色都用番主題既才料來整,但是都算不過不失。熱食:雜菌火腿薯茸:呢一個係我推薦比大家既,d薯茸好滑,好creamy,又唔會太油膩,鹹味岩岩好。好快都比人食晒。牛肉丸:都幾好既,佢唔似街邊d肉丸,好有鮮味,加上佢用左黑椒整,所以都幾惹味人參炆雞k la ,食唔到人參味,但是佢配草菇都好match章魚丸:自己無食到,但是就無好似人地講既散晒,可以見到呢間餐廳努力中鹵水雞翼:自己好中意食,都ok,但未夠入味,可以嘗試下白汁磨菇通粉:波羅蝦:d蝦無味,整得唔夠耐,同抄飯d蝦無分別沙嗲雞串:味道唔錯,沙嗲整得幾好,但是有d乾凍食:生蠔:自己無食到,但是好驚喜tea buffet會有生蠔,媽咪食左5隻都無事,而且仲話好又鮮味,唔洗點落調味料。沙律:唯一推介係碎蛋薯仔沙律,落d巴馬臣芝士都ok,其他麻麻壽司:同supermarket無咩分別,唔好有太多期望,都有3文魚sushi,自己覺得鮑魚仔sushi好食d甜品:可以話係成個tea既焦點!芒果慕絲p

熱食:
雜菌火腿薯茸
牛肉丸:
人參炆雞:
ok la ,食唔到人參味,但是佢配草菇都好match
鹵水雞翼
:自己好中意食,都ok,但未夠入味,可以嘗試下
白汁磨菇通粉

波羅蝦:
d蝦無味,整得唔夠耐,同抄飯d蝦無分別
沙嗲雞串:味道唔錯,沙嗲整得幾好,但是有d乾

凍食:
生蠔:
沙律:唯一推介係碎蛋薯仔沙律
,落d巴馬臣芝士都ok,其他麻麻

甜品:
可以話係成個tea既焦點!
芒果慕絲pie
:全場最好的甜品,表面有一層芒果肉,好正,下一層係芒果慕絲,超creamy,下一層係朱古力&餅皮,外脆內滑,正!!
朱古力布甸:
一入口就係即溶的朱古力,好正,但是有d肥同甜左dd。
木糠布甸:
好滑,好creamy,表面落左可可粉,+左片朱古力,又睇得,有食得
腐竹蛋糖水:ok啦,同出面差不多

環境+Service:
雖然地方唔係好大,行一、二次都行晒,但是佢每次refill的食物都係唔同,而且仲refill得好快,你食完一碟,d 侍應唔會立即收野,等你出去,佢先收野,廢事好似趕客咁,又有禮貌,我覺得呢到都值得再來。
薯茸&牛肉丸,正!
有生蠔
mini 甜品,^^
好普通,波羅蝦無咩味
好正的糕餅&pie
朱古力醬都ok,但是d料唔夠凍
有得自己玩,都幾有創意
都幾正,好過牛記
2009-06-13
$75 (Tea)
薯茸&牛肉丸,正!
有生蠔
mini 甜品,^^