1K
2021-09-20 55 views
一直以為Dazzling Cafe係港女餐廳,原來都唔係,入到嚟年齡層好廣,有一家大細,有上咗年紀嘅夫婦,當然唔少得拖友同閨蜜團啦。望下個餐牌,唔算貴喎,怪唔得咁受歡迎長期有人排隊啦!菜式款式多,台式fusion西式,好啱口味!軟殼蟹沙律,隻蟹好大隻好多肉!份量仲多過啲菜。如果可以多返啲菜我會開心啲。叫咗一份蕃薯條share,估唔到份量都幾大。望落去好似炸得耐咗,但食落唔係喎,仲好moist,啖啖蕃薯肉,好味過好多台式料理餐廳喎!呢個真心推介!主菜我哋叫咗佛羅倫斯花枝干貝麵,賣相非常唔錯,口味竟然係似台式嘅炒麵,好驚喜~用咗九層塔去找,加埋適量黑椒,辣辣地好開胃。服務員有問啲帶子上全熟定半熟,服務好好超乎我意料!食物賣相靚,飲品賣相仲靚!叫做兩款熱茶,一個earl grey同大吉嶺,估唔到嚟到咁多架生(笑)果然飲茶都要有儀式感!!服務員有教我哋呢套架生點用法,仲同我哋講可以加熱水~粒綿花糖係用來浸一下加啲啲甜味(或者用後面啲方糖都得)Earl Grey另外有杯奶,好英式呀~大吉嶺有兩片乾柚子,甜甜酸酸咁,好解膩。嚟到dazzling cafe唔可以唔食甜品打個卡,窩夫必食,有4款口味,

大吉嶺有兩片乾柚子,甜甜酸酸咁,好解膩。

嚟到dazzling cafe唔可以唔食甜品打個卡,窩夫必食,有4款口味,4款都想食,最後決定要朱古力!!果然冇失望,舊雪糕係movenpick嚟~加啲啲蜜糖,真係好味到停唔到口,個窩夫可以另加$15加麻薯,但我哋冇加到,窩夫一樣係好煙韌。今鋪又減肥失敗喇...
$170 (Dinner)