2012-07-16
昨天跟媽咪食飯, 媽咪話想食壽司,住左沙田咁耐,都未試過呢間, 所以就決定等吓位,試吓呢間.其實迴轉壽司的意思係把所有食物放左條會動既路軌上面,等客人去選擇. 但我同媽咪坐左好耐,見轉嚟轉去都係得果幾款. 所以我哋就問問侍應.佢地話寫紙啦,好啦,唯有寫紙!因為吾太肚餓的關係,所以我哋吾係叫左好多野. 啲刺身暖暖的,感覺有點怪. 我覺得真吾太好食. 至於佢所謂新出既壽司 (其實即係一舊壽司上面放左幾款吾同既料上去. 至於味道, 不過不失, 而啲料又變相小左咁. 至於賣相都吾係太得, 好似芥末八爪魚壽司同飛魚子壽司咁,入面啲料飛哂出嚟. 不過燒生蠔味道真係幾好. 而且應該係即叫即燒. 甜薯天扶羅, 其實一啲都吾甜. 有啲失望.
Other Info. :
有一小插曲
係等位其間, 我眼見到一個女人(應該係熟客)行左去接侍姐姐度好熱情咁傾左一陣, 之後比左張飛佢. 至於我個NO. 係166, 前一個號碼165已經叫左而且係入面坐緊. 點知, 再叫既時候仍然係165, 起我以為叫錯. 點知頭先同接侍姐姐傾計個女人拎住張飛行左入去坐. 我覺得這個手法真係對係到等位果啲客人好吾公不囉. 呢樣真係要儉討吓.