2017-11-05 659 views
我本身對餃子都無咩興趣...不過,早左端午節嗰時,有報導介紹過這間餃子店賣的咸肉粽好食,於是就一直bookmark左...今日終於去試下有幾正平日一至五下午茶時段,$19一碗,更加抵食下午茶時間,都唔洗食咁多,所以叫左一個淨西洋菜餃($26有8粒)奶白色魚湯鮮甜,餃子皮薄,餡料多菜少肉😱😱係我食過最好食嘅餃子!隔離枱坐的是常客,仲食到爆汁添!煎韭菜餃($15有3隻),睇落比湯餃大隻。即叫即煎,可能要等耐少少。咬落好多汁,外皮脆卜卜。聽到隔離3位女仕,話齊齊外賣幾打番去打邊爐,搞到我都有興趣買😁佢地話可以放冰箱一星期。最後,我都幫人買了一打韭菜餃,即叫即包,好新鮮(可能其實係呀姐包唔切,無存貨)*外賣係要自己喺出面排隊,就算你堂食,都要埋左單先可以買嫁!下次經過嘅時候,至少一定要來買番打西洋菜餃同埋要試下$20蛋黃咸肉粽!兩個人真係一次過食唔到咁多款野。

平日一至五下午茶時段,$19一碗,更加抵食

淨西洋菜餃

隔離枱坐的是常客,仲食到爆汁添!
煎韭菜餃

下次經過嘅時候,至少一定要來買番打西洋菜餃
2017-11-04
Type of Meal