2017-08-02
保疊街有2間素食,都設自助餐,我兩間都未試過。無肉食自助午餐以$68 免加一比另一便宜,再加上人流來計,應該先食無肉食比較穩當。入到去見到老闆一個人好忙,又要安排坐位,清潔枱面,收銀,管理全店員工,仲要聽埋啲booking 電話。。。真係唔該大家醒少少,午市同晚市都好忙,請不要喺呢兩個時段打電話訂枱。。。見到老闆咁忙,我們倆乖乖地等之餘,順便幫老闆睇住個門口😂😂😂環境簡潔,木枱木椅。食物種類,因為是素的關係,不外乎豆腐,瓜,菜,薯仔之類,但唔會係平時去齋鋪食嗰啲“扮晒肉”嘅麵粉。最驚喜係,皮蛋豆腐好好食,醬汁調得不錯,還撒上芝麻。冷盤除豆腐外,還推紅菜頭,薯仔沙律。炸物,推煎堆仔,腐皮卷。熱盤,唔好意思,不吸引,幾乎全部都係菜。。湯,我嗰日飲的是椰子湯,清甜滋潤。到甜品有糖水,比較可推的是紅豆糕 食完甜品快樂地結束這餐,雖然限時75分鐘,但我們一個鐘頭已吃得飽飽,refill食物非常快,食物質素不錯,值得一提,炸物很脆不油膩最後,老闆還問我們啲食物岩唔岩食,非常親切!值得支持💪補充一點,太斯文的朋友就最好不要來囉!😂😂😂 說笑!拎食物時切記要有禮貌,要懂禮讓,小心老友記同小朋友。🤗