2017-04-07 167 views
彩笛鯛刺身彩笛鯛一片片好靚咁上枱,薄薄一塊卷埋啲茗荷,再加上師傅特製既酸汁,入口好鮮甜,淺嘗一下已經回味無窮😍。熟食、小食質素都唔錯!刺身夠曬靚仔。壽司食日本菜點可以唔食返兩件壽司呢,見佢地咁多特別野揀,就試左燒左口魚邊壽司、黑鯛配櫻花漬壽司,左口魚邊多一份焦香,而黑鯛就相當新鮮鮮甜👍🏻。泡菜愛女魚鍋泡菜豚肉鍋見得多,難得店家推薦轉用魚肉,梗係又試試佢啦,鍋面鋪滿愛女魚,又一鮮甜之選啊!泡菜鍋唔似韓食個種咁紅,只有淡淡既泡菜味,但個湯出奇地好飲,配埋大量蔬菜,感覺好健康好有日式住家菜感覺。汁煮吞拿魚目吞拿魚就食得多,吞拿魚眼就真係未食過,吞拿魚眼超重骨膠原,而且非常入味,好有驚喜,加上一齊煮過既配菜,拿拿聲要叫碗白飯撈曬佢個汁食!
彩笛鯛刺身

熟食、小食質素都唔錯!
刺身夠曬靚仔。
壽司