2013-03-28 105 views
最近又去甜品莊食甜品,已幫襯咗2年,一向都好好食,但近幾個月去食發覺不但service差,連食物水準都下降。先講service,以前老細會親自安排座位和落單,仲會跟食客傾幾句,睇下有咩要改善。如要食熱梳乎里,會叫食客半個鐘前打電話去預訂,去到時就即刻有得食。可是上個月打電話去落order,佢地話煩忙時段唔做,只係下午無乜人嘅時候至做。其實呢款甜品好多人食,都係因為好食至黎,有啲人仲係山長水遠黎食。當職員咁講時我已覺得呢度換咗老細,既然食唔倒梳乎里就食第二樣。去到時好多人排隊,職員好似好有系統咁喺門口安排座位(當時職員有幾個,全部未見過),當輪到我地有位時就安排坐低和落單,但態度有啲差,唔似以前啲咁有禮貌。呢次之後到前幾日再去幫襯,不但service差,連食物味道都不知所謂!一向食開嘅蛋白杏仁茶係我食過最好食嘅,好香杏仁味,落order時即刻加蛋白煮,真係好好食。但今日再食時簡直似一碗加咗少少杏仁味嘅熱水,淡而無味,清澈見底。另外order咗焦糖香蕉pancake,啲pancake太硬,似餅乾,焦糖有苦味,連舊雪糕都唔夠creamy。換咗老細後越來越差,對呢度好失望,唔會再幫襯!
換咗老細後越來越差,對呢度好失望,唔會再幫襯!
2013-03-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)