2023-10-21
去得茶餐廳其實都唔會預期有好周到嘅服務態度或者高水準嘅食物質素,但係呢一間茶餐廳真係近年嚟食過最差嘅……👍🏼茶餐廳入面嘅環境乾淨,裝修亦都好企理,枱同枱之間又有適當嘅距離👎🏼叫咗一份全日常餐,沙嗲牛肉湯意粉加煎雙蛋同丹麥多士,餐飲叫咗熱奶茶。($50) 呢一份常餐中規中矩,係丹麥多士上枱嘅時候已經五馬分屍,我仲以為俾人偷食咗。另外一份叫咗番茄豬扒湯意粉, 加一份3.6牛乳炒蛋,+$9 叫咗凍咖啡 。($69)佢準備嘅過程中聽到微波爐「叮」一聲已經心知不妙,但係估唔到佢係用微波爐翻熱個番茄湯,所以嗰碗湯得中間係熱嘅,出面係凍。炒蛋亦唔係我哋認知嘅炒滑蛋,叫佢做奄列會合理啲。女侍應嘅態度亦都唔係特別好,坐低咗冇幾耐就問我哋會唔會叫炒飯或者炒麵,因為師傅要洗鑊。比完錢即刻講拜拜,如果多一句多謝大家都會開心啲(將心比心,落單同俾錢嘅過程中,我都有唔該前唔該後),總結就係以後唔會再去呢一間茶餐廳