除左美麗華店,尖沙咀仲有另一間麵屋一平安,位於尖東幸福中心地庫嘅分店裝修比較平民,好有日本小居酒屋感覺。入口有少少難搵,建議大家可以搭lift落去。🍜特製雞白湯拉麵 $98雞白湯泡沫輕型,湯底濃厚雞肉香味,連湯飲都唔會覺得膩。分別有雞肉同叉燒,兩款肉都好嫩滑。麵質適中,彈牙煙韌。🍜特製熊本蒜油豬骨湯拉麵 $95湯底帶有豬骨甘香甜味同蒜香味好配合,濃郁但不會死咸,配料除左糖心蛋,紫菜等,仲有一隻鵪鶉蛋,好特別。呢碗麵質比較淋除左麵之外,呢到有好多小食,我地揀左幾款。🐚廣島県產炸蠔 $48炸粉不厚,食到蠔新鮮嘅味道,juicy又大隻。🥢酒煮蜆 $68賣相平平無奇但食同聞都好香清酒味,連埋少少湯食好清甜,蜆新鮮無沙,份量都好多🫓蒜香汁海老帶子 $85一上枱傳來好香好惹味嘅蒜味。有兩隻巨型帶子,周邊有不少菇,沾滿超香濃蒜香汁,蒜香汁較咸,要配埋麵包食。不過如果麵包會烘番脆同熱就更好作為居酒居,點可以唔飲酒,呢到嘅酒真係好抵,生啤買一送一,但今次飲左燒酎🍺檸檬燒酎梳打 $38燒酒味道好夠 唔會成杯冰 檸檬味清新解渴呢到睇落相信大多數係舊客,食物質素值得多d人認識

🍜特製雞白湯拉麵 $98

🍜特製熊本蒜油豬骨湯拉麵 $95
特製熊本蒜油豬骨湯拉麵

除左麵之外,呢到有好多小食,我地揀左幾款。

🐚廣島県產炸蠔 $48
炸粉不厚,食到蠔新鮮嘅味道,juicy又大隻。
廣島県產炸蠔

🥢酒煮蜆 $68

🫓蒜香汁海老帶子 $85
蒜香汁海老帶子

🍺檸檬燒酎梳打 $38
燒酒味道好夠 唔會成杯冰 檸檬味清新解渴

呢到睇落相信大多數係舊客,食物質素值得多d人認識
特製熊本蒜油豬骨湯拉麵
廣島県產炸蠔