2019-04-12 511 views
上次朋友帶我嚟呢間Al Forno食薄餅,覺得唔錯。今次行完PMQ睇完Kaws決定再食Al Forno,不過今次試吓其他菜式,Al Forno係PMQ再行上少少就到。從一排既掛畫到塗鴉牆睇得出餐廳充滿濃厚藝術氣息。另外,餐廳燈光較幽暗,幾適合二人晚餐。餐牌係pizza板造型。除左mocktail、cocktail外,餐廳仲有多款本土手工啤酒。呢支叫追求既手工啤酒酒精濃度比一般較高,屬於印度淡啤,呈淺啡色,入口順滑,水果香味若隱若現。女友叫左sunhine Island,杯既造型幾獨特,顏色亦非常配合cocktail既名。食物方面,首先有buffalo Wings,旁邊有西芹條,雞翼外皮既醬汁非常足夠,香辣度十足,食得非常過癮。之後意粉先上菜,就係烤雞菠菜闊條麵,醬汁係番茄醬。闊條麵軟硬程度非常理想烤雞冇咩味道,但入面嫩滑多汁,番茄醬唔會太酸啱啱好。我哋仲叫咗三文魚忌廉汁意大利飯配蒜蝦。每一啖意大利飯都伴隨着鮮甜嘅三文魚,蒜蝦煎到好乾身,醬汁非常creamy,令人停唔到口。播完「翻生侏羅館」既一刻,晚餐亦結束,今餐可謂非常寫意。

追求

Sunshine  Island

AF  Wings

Roasted Chicken  Spinach  Linguine

我哋仲叫咗三文魚忌廉汁意大利飯配蒜蝦。
Salmon  Cream  Sauce  Risotto  with  Gralic  Shrimp

播完「翻生侏羅館」既一刻,晚餐亦結束,今餐可謂非常寫意。
2019-04-10
$242 (Dinner)
追求
Sunshine  Island