2008-03-25
蝦爸爸有應酬,剩番蝦媽媽同蝦蝦食晚飯,想請媽咪食火鍋,不過好多酒樓都話新年前9點後先有,所以決定放棄於是乎就帶媽咪嚟試吓荃灣呢間魚魚魚魚米線魚腩魚湯米線(HKD24)米線同大角咀個間口感差唔多好彈牙,不過D魚湯就唔及大角咀個間濃,魚腩得幼幼四小條,講質素當然係大角咀個間好食好多魚鮫魚湯泡飯(HKD35) 比魚腩魚湯米線貴HKD11但魚鮫有三大個,湯底亦是一樣不太濃魚湯味道食後感: 間舗入面幾凌亂有D污穢,好一般簡陋的麵檔FEEL,一D裝修都無既舖頭,一坐底就係咁吹你叫野,坐底左之後又叫你迫埋D,留番個位比其他客人,想坐底食餐安落飯既人千祈唔好揀呢度,總之就係要快D食完快D走既感覺,想食砵仔焗魚腸又無><P,以後唔會再嚟而大角咀個間係有D裝修坐得都算OK,感覺舒服,可以慢慢傾吓計,食真D味道,唔會咁樣吹住你,若果再食魚米線都會選擇大角咀個間,另一個原因係呢度有我最愛既砵仔焗魚腸
於是乎就帶媽咪嚟試吓荃灣呢間魚魚魚魚米線