2023-02-03
自己一個行完sogo ,又想搵個地方抖下,之後先接🧒🏻 就決定食立鮨本身立鮨係企喺度食壽司,不過現在風格改變了,更加吸引我入嚟吃❤️ 一個人坐響吧枱睇住師傅整壽司可以說係一個享受😄叫咗一份午餐set,另外再叫小食同手捲壽司飯係調過味的日本飯,也不是太濃濃的醋味,而且不是冷冷的飯,師傅的手握壽司好好,不會一夾就散✨️午市立鮨壽司拼盤上(配湯和沙律)油甘魚壽司,海膽軍艦, 北海道帶子壽司, 珍寶赤蝦壽司, 三文魚壽司油甘魚壽司,食落有魚油味道👍而且有甜甘味道,油脂分佈平均北海道帶子壽司: 肉身豐厚富彈性,而且味道鮮美,口感細膩海膽軍艦: 幾乎入口即溶,而且 紫菜唔會因為放得耐而變淋, 紫菜咬落口仲爽脆珍寶赤蝦壽司:鮮甜而又爽口三文魚壽司:肥美而且厚切最前方的日本馬糞海膽壽司,不是午餐set,係另叫的😝海膽顏色豐富,入口啖啖海膽濃郁味充斥口腔,甘甜帶有香氣,口感嫩滑✨️白子小食口感綿密柔滑,入口即溶,而且一點也不腥,鮮甜十足✨️炸軟殼蟹半隻軟殼蟹,但份量十足,薄薄的炸粉,再配酸酸甜甜的沙律醬,十分開胃✨️海膽碎吞拿腩三文魚籽手卷一次滿足我三個願望,師傅一早已告知我最遲上手卷,讓我先吃完所有食物先,紫菜
叫咗一份午餐set,另外再叫小食同手捲
✨️午市立鮨壽司拼盤上(配湯和沙律)
油甘魚壽司,食落有魚油味道👍而且有甜甘味道,油脂分佈平均
北海道帶子壽司: 肉身豐厚富彈性,而且味道鮮美,口感細膩
珍寶赤蝦壽司:鮮甜而又爽口
三文魚壽司:肥美而且厚切
最前方的日本馬糞海膽壽司,不是午餐set,係另叫的😝
✨️白子小食
口感綿密柔滑,入口即溶,而且一點也不腥,鮮甜十足
✨️炸軟殼蟹
✨️海膽碎吞拿腩三文魚籽手卷
一次滿足我三個願望,師傅一早已告知我最遲上手卷,讓我先吃完所有食物先,紫菜依舊是脆度十足,而且三文魚籽滿得快要瀉,而且甜鮮味十足,配吞拿魚蓉,口感再提升,海膽也因三文魚籽更令帶出鮮味
餐廳間隔幾好,師傅和客人的互動也不錯👍