2019-02-02 138 views
平時都好鍾意飲sharetea,今日食完飯行過見到MOKO開左,即刻諗住試下佢,點知呢次經驗真係差到一爆!!!😡😡🤬🤬我們於2019年2月1日夜晚食完飯,經過呢間鋪頭諗住買杯嘢飲,落單時嗰位女店員已經好唔專心,係咪係度同另外兩位女同事係度玩同講笑,我買兩杯野飲,竟然要我重覆三四次先落到單😡係等候嘅過程,我都不斷見到嗰三位女同事一直係度嬉戲同講笑,完全係極差嘅工作態度!兩杯野飲等左15分鐘都仲未有,因為只有一位男同事負責沖飲品,男同事沖好嘅飲品放左枱上,等候嗰三位女同事幫忙蓋上飲品蓋,但呢三位女同事見到枱上放左四醒杯野飲都無諗過要做野,當時門口已經累積左一班正在等候嘅客人,但三位女同事只仍然只顧嬉戲!!!請問這是甚麼工作態度?😡😡😡最後終於有客人上面查問,其中一位長髮女店員(其實我唔明做飲食唔係要扎起晒頭髮保持衛生?🤔)終於走去將其中一杯凍飲蓋上蓋,但竟然將杯飲品跌左落地,倒瀉晒。而三位女同事第一時間反應不是清潔或向客人交待,而是又聚在一起大笑🤬請問這是服務業應有嘅態度嗎?此時在廚房內的另一位男同事也走到沖調飲品嘅部門幫忙,但嗰三位女同事仍然自成一角在嬉戲,最後才慢慢拿出地拖在清潔。此時

此時在廚房內的另一位男同事也走到沖調飲品嘅部門幫忙,但嗰三位女同事仍然自成一角在嬉戲,最後才慢慢拿出地拖在清潔。此時另一位客人向他們查問自己嘅飲品,其中一位女店員才檢查枱上已擺放多時嘅飲品,我見那位客人嘅熱飲已放在枱上差不多10分鐘,我諗早已變成凍飲了🙄

最後我們等了超過20分鐘才拿到自己嘅飲品。(其實如果只是多人而做唔切單我係可以接受嘅,但因為飲品其實已沖好放在枱上,只是三位女同事不願去刻而處理,這才是我最不能接受的!😡)這次Sharetea買嘢飲嘅經驗太差,我以後也不會再到這間店野買嘢飲!!!🤬🤬
2019-02-01
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Last Night Supper