2016-08-29 574 views
真係一句「嚇死人」做開頭!....D麵直頭食到想嘔... (此乃個人意見)先講有黑、白、赤三款湯底, 小編選擇左黑叉燒拉麵下午茶餐跟炸雞, 同行友人選擇左白叉燒a la carte加底(+$10)。******************首先上既係炸雞, 脆又嫩, 唔錯, 加上醬汁帶D芥末未, 幾特別。******************再上就係兩個面, 先講黑叉燒下午茶拉麵, 湯唔熱, 直情暖都講唔上, 但湯上面D油就成1cm厚。油原意係用黎保溫, 咁碗湯都唔熱, 保咩溫呢? 加上堂食根本唔需要保溫, 除非廚房同用餐區距離有一公里啦。食落去, 完全冇味, 連我以為係黑蒜油果D油都冇味, 成碗覺得係生油浸拉麵。另外a la cart白叉燒拉麵, 又係油浸、唔熱、冇味。加底($10) 得一"執"仔, 即是一啖食得曬果D, 完全係搵笨。******************紐倫堡腸算最正常, 鐵板上。但個waiter差D將成碟野推左落地。******************食完生痱滋 (爛左上顎), 應該係D油或者湯quality出事。******************消費: total $2

消費: total $206

優惠: /
Other Info. : 最後一定要講一講句無敵既服務!! 入去坐低, 有兩三個waiters/waitresses就响我地隔離高聲談話, 個assistant manager就係咁做冇停手。waiter做野好唔認真, 見到張檯冇位, 寧願冒險將個紐倫堡腸鐵板放响檯邊(因為底下木板唔平, 會轉, 所以差D轉左落地), 將刀叉冇禮貌地pack上檯, 都唔會收左D吉碟, 一路淨係吹水。叫埋單, 我伸手想攞將單黎睇, 個waitress淨係識望住我隻手, 好似覺得我表演魔術佢睇咁, 前前後後咁搵我張卡/D錢收埋左响邊。只可以講, 呢堆在學(可能已經失學)既年輕人, 應該學下尊重工作, 尊重人! (所以要加一服務費俾佢地, 條氣好唔順)
2016-08-26
Type of Meal