2019-07-23 523 views
星期日同一家人去荔枝角Pizza Hut食晚飯,成晚只係換來一肚氣!話說一開始點餐點左兩個Pizza千島海鮮大批,雞至尊細批,來到嘅時候兩個批掉轉咗,唔緊要我哋都冇所謂照食,直至食完晒我哋枱上面嘅嘢之後仲有一個意粉同埋一個spare ribs未到,我哋追單順便再加其他食物。有個四眼高高地嘅男侍應行過嚟同我地講:你哋冇落到order喎!我哋有冇落order我哋好清楚,啲職員竟然自己落少左然後話返俾我哋聽係我哋冇落,呢啲根本就唔係服務態度⋯⋯都仲算⋯⋯我哋照加單,順便叫佢加返個ribs⋯⋯加單嘅食物全部到齊個ribs都係冇到,跟住另一個女侍應行過嚟問我地仲有冇野加,我話我哋仲有個燒骨未到,佢繼續問咁你哋仲有冇野加,我再繼續講我連應該有嘅食物都未到點樣加單,跟住佢反眼幾次,我即時話佢嘅服務態度真係好差,佢話佢冇然後繼續反眼,跟住我叫咗佢經理過嚟,講番頭先成餐飯遇到嘅事,個經理話好抱歉對唔住好抱歉對唔住好抱歉對唔住⋯⋯我話咁你淨係講對唔住冇乜意思,其實你可唔可以幫我跟下D單,同一餐飯兩次落單啲食物都唔齊,咁呢件事到底會係餐廳嘅責任定還是係我哋食客嘅責任呢⋯⋯隔左冇耐經理拎張final單過嚟俾我

話說一開始點餐點左兩個Pizza千島海鮮大批,雞至尊細批,來到嘅時候兩個批掉轉咗,唔緊要我哋都冇所謂照食,直至食完晒我哋枱上面嘅嘢之後仲有一個意粉同埋一個spare ribs未到,我哋追單順便再加其他食物。有個四眼高高地嘅男侍應行過嚟同我地講:你哋冇落到order喎!我哋有冇落order我哋好清楚,啲職員竟然自己落少左然後話返俾我哋聽係我哋冇落,呢啲根本就唔係服務態度⋯⋯都仲算⋯⋯我哋照加單,順便叫佢加返個ribs⋯⋯加單嘅食物全部到齊個ribs都係冇到,跟住另一個女侍應行過嚟問我地仲有冇野加,我話我哋仲有個燒骨未到,佢繼續問咁你哋仲有冇野加,我再繼續講我連應該有嘅食物都未到點樣加單,跟住佢反眼幾次,我即時話佢嘅服務態度真係好差,佢話佢冇然後繼續反眼,跟住我叫咗佢經理過嚟,講番頭先成餐飯遇到嘅事,個經理話好抱歉對唔住好抱歉對唔住好抱歉對唔住⋯⋯我話咁你淨係講對唔住冇乜意思,其實你可唔可以幫我跟下D單,同一餐飯兩次落單啲食物都唔齊,咁呢件事到底會係餐廳嘅責任定還是係我哋食客嘅責任呢⋯⋯隔左冇耐經理拎張final單過嚟俾我睇,順便諗住埋單⋯⋯點知佢拎完張單走咗之後佢有冇再拎張單返嚟⋯⋯到底佢係想我哋埋單定係唔想我哋埋單⋯⋯兩個侍應冇禮貌,經理又處理唔到件事⋯⋯食完飯一肚火,有冤無路數!