2020-07-06 620 views
我太太約咗朋友食飯,本來打算一齊食呢間,點知就出事。我因為要接阿女放學,咁佢地就去攞位先,一開始都講咗,齊人先入得,明白,無問題。之後朋友再問,佢地就話如果可以先落齊單都可以比佢地入去,咁咪落曬先,都唔係問題。問題係佢地一帶就帶最近門口果張枱,我太太及朋友就考慮到有小朋友,想換一張裡面 d 嘅(咁疫情期間,有呢個諗法我覺得可以接受,另外,帶位果位係咪都可以講句,減少誤會呢?)之後佢地個經理聽到,就話裡面有「半卡」枱,我太太同朋友唔係好明「半卡」係咩意思,咪打算過去睇下(好老實講,我都唔明)。原來係佢地平時要黎放碗碗碟碟嘅枱,一邊有卡位,一邊要加圓凳果種。就係果時,朋友見到附件有張枱,就話不如比果張,之後佢地表示,果張係 5人枱,唔比得。以上係綜合我太太,佢朋友,再加上我打去搵返佢地經理,了解過之後嘅過程。我一打去表示要搵經理,聽電話果個女仔 d 語氣已經好似習慣咗咁,一嘢就表示經理忙緊,咁果個時間係食飯時間,明白大家都係搵食,咪表示留電話 and 名,等佢地覆law;一位經理過咗兩個鐘左右覆我(咁要等人地忙完ma,ok),我同佢講個經過係點,佢表示要同同事了解下;再過一個鐘覆我,呢位經

我一打去表示要搵經理,聽電話果個女仔 d 語氣已經好似習慣咗咁,一嘢就表示經理忙緊,咁果個時間係食飯時間,明白大家都係搵食,咪表示留電話 and 名,等佢地覆law;一位經理過咗兩個鐘左右覆我(咁要等人地忙完ma,ok),我同佢講個經過係點,佢表示要同同事了解下;再過一個鐘覆我,呢位經理了解完後,同我講果個版本係佢本人一早已經有介入事件,由「半卡」已經開始。咁請問又點解需要去了解呢?仲話無可能比我太太同朋友一張張揀,仲話佢地揀嘅過程中,佢都走咗幾枱,我聽到「嘩」咗一聲,咁我係咪要賠償佢嘅損失呢?講到我地搞到佢走咗客咁wor。

之後我表示要投訴,佢話舖頭最大係佢,一下比個 email 我,send 咗 email過去,不段就係收到呢個同事已離職,叫我 send 比另一個;再 send,再收到果個同事已離職;再 send,到今日(前後都成個星期)都未有回覆;FB messenger 咁 comments,已讀不回。

本來都唔諗住寫,點知上黎睇下 d commetns,佢地唔係第一次咁樣對客人。咁樣講嘢,零處理客人投訴,真係請我都唔會再去
2020-06-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch