2013-04-15 103 views
第一次來呢度食, 應該都唔會再來。一向都只會睇openrice, 不過估唔到香港仲有d 咁既service,忍唔住開個account 寫d 野。一入到去, 個服務員就話人頭最低消費$50,講真, 50 唔係咩錢, 不過呢d 食店有min charge 第一次聽。印像已經唔好。坐左一陣, 張單又落錯,d 野食又唔來,都算,呢d 野其實好少事。一問原來去左另一張枱,個伙記想拎返過來, 個老細叫佢唔好多事。即係點? 我d 野唔來係我多事?呢間野最唔好既地方, 係不斷迫人搭枱,講緊既唔係多人時叫你搭枱,而係冇人時都迫你搭枱。而佢冇人既枱就張張都會放晒留座。唔信你自已去睇下。點解咁肯定? 因為見到有客想轉但枱唔俾。係已經搬晒野去叫返人返轉頭。你冇睇錯, 我冇打錯。係成間野半空情況下唔俾你轉去一張冇人既枱。講真, 我日日都飲茶, 呢度d 野食唔係難食,只係好一般茶樓野,點都唔會好食到我要忍佢d service.我都好幾年冇試過飲茶要受氣。呢間野black list.
第一次來呢度食, 應該都唔會再來。

忍唔住開個account 寫d 野。

一入到去, 個服務員就話人頭最低消費$50,

印像已經唔好。

一問原來去左另一張枱,
個伙記想拎返過來, 個老細叫佢唔好多事。
即係點? 我d 野唔來係我多事?

呢間野最唔好既地方, 係不斷迫人搭枱,
講緊既唔係多人時叫你搭枱,
而係冇人時都迫你搭枱。

而佢冇人既枱就張張都會放晒留座。
唔信你自已去睇下。

點解咁肯定? 因為見到有客想轉但枱唔俾。
係已經搬晒野去叫返人返轉頭。
你冇睇錯, 我冇打錯。
係成間野半空情況下唔俾你轉去一張冇人既枱。

講真, 我日日都飲茶,
呢度d 野食唔係難食,只係好一般茶樓野,
點都唔會好食到我要忍佢d service.
我都好幾年冇試過飲茶要受氣。

呢間野black list.
2013-04-15