2009-01-27
年初二搵食,幫襯呢間近期頗多好評的餐廳,去到己經係午飯時間,見佢做緊Brunch,可以食到5點,即刻搵位坐低。1)主菜方面,老婆來一客甚多推介的芝士雞肉磨菇漢堡,我就要左烤雞胸跟野菌。2)頭盆方面,兩個都冇要沙律,要左是日餐湯:南瓜湯。先來兩杯飲品,可樂仍然係可樂,沒甚好講。紅莓汁幾大杯,味道也算ok。(因為飲品得汽水同紅莓汁揀,其他要加錢,呢方面唔係咁好)南瓜湯只是一般,冇乜特別,塊伴湯吃的麵包也較硬,質素普通。主菜兩樣都算ok,不過無想像中咁好,個包唔係芝麻包而係麥包,扣左d分。而且雞肉也咸了一點點,反而配菜方面呢度做得唔錯。因為只用$10就可以加甜品嘅關係,所以點了件芝士餅。件芝士餅係就係迷你左d,不過原來係自己愛吃的檸檬味芝士餅,即時加分。食落芝士味都幾濃,又有甜甜酸酸的檸檬味中和一下,都算係一個完滿的結朿。
2)頭盆方面,兩個都冇要沙律,要左是日餐湯:南瓜湯。
南瓜湯只是一般,冇乜特別,塊伴湯吃的麵包也較硬,質素普通。