2021-04-06 754 views
大排檔內嘅粥品店 大排檔總係令人對啲傳統食店抱有興趣,平日早餐時間見有唔少食客幫襯。 於是今日就嚟試下,坐低咗之後,Menu上嘅粥品選擇多,而且好平。揀好咗食咩,店員就好快咁同我落單并且收埋錢。除咗粥,我仲點咗個牛脷酥。 之後食物好快就送到。皮蛋瘦肉粥最失望係個皮蛋瘦肉粥,粥底平平無奇,唔綿,而且愈食愈稀,是粥品店敗筆嘅地方。鹹瘦肉份量唔多,有醃過,但鹹瘦肉食落有怪味加上皮蛋又冇乜味,真係影響食慾。牛脷酥唔係啱啱炸起,外皮唔脆而且仲有啲硬,不論口感同味道,都係我食過好一般嘅牛脷酥。老實講,第一次食到咁差嘅皮蛋瘦肉粥,真係好失望,可能真係唔食粥試其它出品會好啲。喱度嘅出品真係好抵食但絕對唔係好食或者值得去食。
大排檔內嘅粥品店 [池記]

皮蛋瘦肉粥