2018-01-04
今日咁啱拎部手機去三星度整,行過見到開咗間新嘅過江龍飲品店,加上勁多人排隊,於是乎走埋去試下我望下張menu同客人手上拎住嘅嘢飲,都比出面賣得貴同埋細杯,所以我只order咗一杯“一芳水果茶“講真嗰句我唔介意真比出面貴但係最緊要好味,但係。。。。 事與願違雖然我落order嗰時店員好,細心咁提醒需唔需要減糖量或者減小冰塊, 呢個位值得一👍👍不過係速度,味道同衛生方面就真係有待改進😧😧※首先我order咗一杯嘢飲差唔多要30分鐘先拎到,有四位員工(計買打飛個個)工作,一位打飛,一位分水果,两位調配嘢飲,分工十分清晰,但係製作得十分慢,廿個籌,等咗我around30分鐘(由1909-1942) 我明白慢工出細貨,但係真係太多人等,真係可唔可以快少少等完差唔多30分鐘,終於拎到嘢飲棒,一飲-完全冇茶味,亦都唔甜,反而入落有d酸 重有水果一份量十分之少只有寥寥可數嘅百香果+ 四五塊砌得薄薄嘅蘋果+ 两片酸到不得了的橙肉😂😂完全唔值三十三蚊一杯呢個價格😡😡 簡直貼錢買難受期間見到工作人員喺度分配果肉嘅時候,將一杯疊一杯, 將盛有水果嘅杯裏面再放上另一直裝有水果嘅杯, 衛生十分😲😲最後,佢仲要密封
一芳水果茶
不過係速度,味道同衛生方面就真係有待改進😧😧
最後,佢仲要密封咗個杯( 好似普通珍珠奶茶咁啤住咗), 要搣開先食到裏頭嘅果肉, 呢個設計十分唔方便