2022-08-22
今日同朋友約左食lunch, 但因為我地成14:00先食所以去到餐廳已經無咩人。話說點解去呢間餐廳係因為朋友話呢間餐廳既Apple Crumble好好食, 好食到佢地每一年聖誕party都要order呢間餐廳既Apple Crumble~我地叫左2個lunch set + 可以揀沙律或者湯,一個main course同一杯飲品。我揀左湯, 個湯幾好飲, 我見其他揀沙律既人碟沙律菜都幾大碟。杯熱蜂蜜檸檬都OK, 而且比我想像中大杯好多。 至於珍珠帶子黑松露忌廉意大利麵,佢好creamy, 但唔算好重黑松露味。個煙薰雞肉南瓜汁燴意大利飯都幾好味,我鍾意佢個飯唔算好硬身。其實2個main course個份量都唔算好大,但因為個汁所以都好飽~食完飯終於輪到個焗玉桂蘋果脆曲奇配雪糕啦,我地叫佢上既時候佢即刻焗,所以食既時候真係熱辣辣~ 佢啲金寶好脆,而且仲有好香既肉桂味,啲蘋果酸酸甜甜,連埋個溶溶地既曲奇雪糕入口真係好好食! 我鍾意佢用曲奇雪糕多過平時食開既雲尼拿雪糕~ 我覺得朋友真係無介紹錯!
Other Info. :
我地lunch無加一但佢credit card俾錢要另外收2% charges, 如果唔想俾呢2個%要記得有現金喺身啦~